Tillverkning

Tillverkning sker i en modern verkstad i Alvesta, Sverige

De flesta av Ekströms produkter tillverkas av AB Maskinarbeten i Alvesta, ett samarbete med som pågått i över 40 år. Maskinarbeten har en stor och modern maskinpark för svarvning, fräsning, laserskärning, plåtbearbetning mm och naturligtvis svetsnings- och bockningsmaskiner för Ekströms produkter. 

Läs mer på www.maskinarbeten.se.

De kammade rören tillverkas i egenutvecklade svetsmaskiner med verktyg för ett flertal olika fendimensioner. Tillverkningskontrollen är mycket noggrann för att bl.a. säkerställa god kontakt mellan tub och fena och tack vare hög kapacitet kan vi erbjuda snabba leveranstider.

Vi kan erbjuda bockade rör för tryckkärl i ett brett spann av tubdimensioner och bockningsradier. Tillverkningen av bockade rör sker enligt PED 2014/68/EU och höga krav på tex förtunning och ovalitet ställs. AB Maskinarbeten har egen ugn för värmebehandling av de bockade rören om så krävs.

AB Maskinarbeten har duktiga licenssvetsare och flera automat- och robotsvetsar. Samtliga svetsare är som lägst godkända enligt SS-EN ISO 9606-1:2013. Vår verkstad är licensierad enligt EN ISO 3834-2, ett tecken på att kunnandet inom svetsning är stort och sker rationellt, systematiskt och kvalitetssäkert.